Kirjastossa voi käyttää Hublet-tabletteja ja kannettavia tietokoneita

Pääkirjastolla on nyt asiakkaiden käytössä Hublet-tabletteja, joita voi lainata kirjastokortilla. Lainattavissa on lisäksi kannettavia tietokoneita, joita löytyy myös Suvilahden ja Variskan lähikirjastoista.

Pääkirjastossa on neljä Hublet-tablettia, joissa on nettiyhteys ja mahdollisuus lukea esimerkiksi laajaa valikoimaa sanoma- ja aikakauslehtiä digitaalisina näköispainoksina. Laitteen saa käyttöönsä pääkirjaston toisen kerroksen latausasemasta omalla kirjastokortilla ja pin-koodilla kahdeksi tunniksi kerrallaan. Laitetta voi käyttää vain kirjaston tiloissa.

Palvelupäällikkö Marja Mikola Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista kertoo, että Hublet-tabletit ovat osa kirjaston yhteistyötä Aalto University Executive Education (Aalto EE):n kanssa.

-        Aalto EE:n Sijoituspalvelualan tutkinnot on voinut suorittaa 5.3. alkaen digitaalisina myös Vaasassa. Tenttijöitä varten on pääkirjastolla aina varattuna kaksi Hublet-tablettia, Mikola lupaa.

Lainata voi myös kannettavia tietokoneita

Pääkirjastossa sekä Suvilahden ja Variskan lähikirjastoissa on lainattavana useampia kannettavia tietokoneita, joissa on nettiyhteyden lisäksi tavallisimmat toimisto-ohjelmat.

Laitteen voi lainata asiakaspalvelupisteestä kirjastokortilla, ja sitä voi käyttää vain kirjaston tiloissa. Laina-aika on enintään neljä tuntia kerrallaan. Jos laitetta ei palauteta, lähetetään siitä muistutus ja lasku samalla tavalla kuin muustakin palauttamattomasta aineistosta.

Sijoituspalvelualan tutkintojen sisällöt ja digitaalinen toteutus:

Minna Wickholm, Aalto EE, minna.wickholm@aaltoee.fi, tfn 050 583 9514

Miia Viitanen, Aalto EE, miia.viitanen@aaltoee.fi