Kirjastosta voi lainata myös polkupyöriä ja muita liikuntavälineitä

Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut aloittaa polkupyörien ja muiden liikuntavälineiden lainaamisen. Välineet lainataan kirjastokortilla. Pääkirjastolta on voinut 3.5. alkaen lainata kotiin mm. kävelysauvoja, kahvakuulia, askelmittareita ja petanque-pelin. Kattavampi lista välineistä ohjeineen löytyy pääkirjastosta ja niitä voi myös etsiä verkkokirjastosta sanalla ”liikuntavälineet”.

Myös Vähänkyrön omatoimikirjastosta voi lainata liikuntavälineitä silloin kun henkilökuntaa on paikalla.

Välineet vaasalaisten käyttöön on hankkinut Vaasan kaupungin liikuntapalvelut. Lainattavat liikuntavälineet ovat turvallisia ja kestäviä ja niiden lainaamista koskevat samat käyttösäännöt kuin muutakin kirjastoaineistoa.

Ohjeet liikuntavälineiden lainaamiseen:

• Välineet lainataan kirjastokortilla
  • Laina-aika on 14 vrk ja lainan voi myös uusia.
  • Välineitä voi myös varata
  • Liikuntavälineitä voi etsiä kokoelmista asiasanalla ”liikuntavälineet”

Polkupyörät saa lainaan päiväksi kerrallaan

Pääkirjastolla on lainattavissa kolme kätevään kaupunkiliikkumiseen sopivaa 3-vaihteista polkupyörää kypärineen. Polkupyörät lainataan kirjastokortilla ja niitä voi lainata 3.5.-30.9. välisenä aikana. Pyörät saa lainaan aina yhdeksi päiväksi kerrallaan pääkirjaston infosta, jonne ne myös palautetaan.

Ohjeet pyörän lainaamiseen:

• Pyörän voi lainata päiväksi ja se myös palautetaan saman päivän aikana.
  • Pyörän lainaajan tulee olla täyttänyt 15-vuotta. Alle 15-vuotias voi lainata pyörän huoltajan läsnä ollessa ja hänen kirjastokortillaan.
  • Pyörän lainaajan on esitettävä kirjastokortin lisäksi kuvallinen henkilöllisyystodistus, joka jää pantiksi kirjastoon. Henkilöllisyystodistuksen saa takaisin pyörän palautuksen yhteydessä.
  • Pyörissä on korkeampi myöhästymismaksu kuin muussa kirjaston aineistossa.

den 27 april 2018