Kohtalokas ystävyys

Kirjan päähenkilö Reven Lynch on puolivaraton antiikkikauppias Washingtonissa. Taustansa ja ystävyyssuhteidensa ansiosta hän liikkuu kaupungin kerman kanssa erilaisissa juhlissa ja hyväntekeväisyystapahtumissa.

Washingtonissa liikkuu myös nuoria naisia tappava sarjamurhaaja ja poliisi alkaa epäillä, että murhaaja olisi joku kaupungin silmäätekevistä merkkihenkilöistä. Reven värvätään auttamaan poliisia murhien selvittämisessä, koska hän liikkuu seurapiireissä ja pystyy taustalta tarkkailemaan ihmisiä.

Samaan aikaan kaupungin kerman huipulle pyrkii uusi tekijä Cynthia Rinehart. Rinehart on häikäilemätön, raivaa tietään eteenpäin kyynärpäätaktiikalla ja isojen hyväntekeväisyyteen suunnattujen lahjoitusten turvin. Myös Reven joutuu törmäyskurssille Rinehartin kanssa.

Harva on kuitenkaan se, miltä näyttää ja Revenin mies- ja ystävyyssuhteet joutuvat kirjan edetessä uuteen valoon. Monien taustoista löytyy yllättäviä paljastuksia.

Kohtalokas ystävyys on hyvin kirjoitettu sekä sujuvaa ja hauskaa luettavaa. Juonta vaivaa hienoinen ennalta-arvattavuus mutta lukukokemusta se ei pilaa.