Kontrollera om e-post från biblioteket felaktigt styrs till skräppostmappen

En del gratis e-postprogram kan styra de meddelanden som sänds från biblioteket (t.ex. påminnelsen om att förfallodagen närmar sig) direkt till skräppostmappen.

Vi uppmanar alla våra kunder att kontrollera sin egen skräppostmapp samt att lägga till domännamnet vaasa.fi som betrodd avsändare.

Det här görs via inställningarna för skräppostfiltret i det egna e-postprogrammet. Genom att ändra inställningarna kan du säkerställa att bibliotekets meddelanden inte automatiskt styrs till skräppostmappen.

Anvisningar för hur filterkriterierna ändras:

!
Du kommer väl ihåg att e-postmeddelandet med påminnelse om att förfallodagen närmar sig bara är en extra tjänst som biblioteket erbjuder sina kunder. Fastän tjänsten är aktiverad kvarstår ändå kundens ansvar att följa med förfallodagarna för sina lån. Förfallodagen kan kontrolleras på lånekvittot, i webbiblioteket eller genom att ringa till biblioteket.

Problemet med e-post beror på att stadens e-postadresser har använts för skickande av skräppost. Detta har i sin tur lett till att vissa mottagare klassificerat e-postmeddelande sända från vaasa.fi -adresser som skräppost.

Vi hoppas att problemet reder upp sig med tiden då det inte längre sänds ut skräppost från adressen i fråga. Vasa satds IT-förvaltning har under höstens lopp tagit i bruk ett nytt system för filtrering av skräppost för att i fortsättningen förhindra dylika problem från att uppstå.

Skrivet av: Bibliotek den 21 augusti 2015