Kuparienkeli

Majgull Axelssonin uusi teos sijoittuu pieneen ruotsalaiseen Arvikan kaupunkiin.

Rikkinäisen lapsuuden omaava, vahvana ihmisenä pidetty Minna omistaa viehättävän tienvarsikuppilan. Kun paikkakuntaa koettelee vuosisadan myrsky, kuppilaan hakeutuu erisyistä paikallisia asukkaita ja läpikulkumatkalla olevia ulkopaikkakuntalaisia suojaan.

Vähäpuheinen Tyrone tasapainottelee puheliaan vaimon ja nykyelämän työyhteisön vaatimusten ristitulessa, paikallislehden toimittaja Ritva yrittää saada jalansijaa lehtimaailmassa ja unohdettu suuruus Marguerite yrittää rakentaa uudelleen suhdetta poikaansa hankalan miehensä varjosta.

Kirjassa kerrotaan luvuittain näiden ihmisten elämänkohtaloista, mistä he ovat tulleet ja minne kenties menossa myrskykokemuksensa jälkeen. Minna on kaiken keskus. Hänellä on taustallaan vaikea lapsuus, olemattomat ja hankalat sukulaissuhteet sekä painava ja piinaava valhe, jonka kanssa hän yrittää elää ja joka varjostaa koko kuppilan toimintaa.

Kuparienkeli on vahva ja ajatuksia herättävä romaani. Erilaiset henkilökuvat on hienosti kirjoitettu ja kirja on nautittava lukukokemus.