Kuu taivaalta

Miksi tavoitella Kuuta taivaalta, kun sitä voi ihailla turvallisesti maan pinnalta ja ilman suurempia ponnistuksia? Tarvitsee vain nostaa katseensa ylös sopivana hetkenä.

Tommi Laurinsalon ja Markus Hotakaisen kirja Kuu taivaalta kertoo, mistä yhden ihmisen eli kirjoittaja Laurinsalon kuuhulluudesta on oikein kyse. Kirja tarjoaa myös annoksen kuutietoutta.

Oletko esimerkiksi miettinyt, miksi Kuu näyttää taivaanrannassa paljon isommalta kuin ylhäällä taivaankannella? Tähän ja moneen muuhun kuuilmiöön löytyy aivan luonnollinen selitys. Myös Kuun kulttuurihistoriaa ja sen merkitystä elämälle Maassa käydään läpi.

Tärkein anti kirjassa ovat kuitenkin Laurinsalon upeat kuukuvat, joiden syntytarinoita hän valaisee elävästi.  Samalla lukija saa vinkkejä hyvin kuunäkymien bongaamiseen ja omien kuuvalokuvien suunnitteluun ja toteutukseen.

Kuuta siis kannattaa katsella ja ihailla sen eri vaiheissaan. Kun kerran on nähnyt nousevan Kuun kiipeävän taivaanrannasta ylöspäin, muistaa tämän miltei epätodellisen näkymän aina.

Audience:

Tags:

Review by: Kirjasto Wednesday, February 6, 2013