Löydä tietoa

Kirjastossa henkilökunta opastaa mielellään tiedon etsinnässä ja laitteiden käytössä.

Mitä kirjoitan hakulaatikkoon?

Kirjastot käyttävät asiasanoja teosten sisällönkuvailuun. Kaikki sanat eivät ole asiasanoja, joten onnistuneessa tiedonhaussa korostuu oikeiden hakusanojen käyttö. Esimerkiksi matkaopas ei ole asiasana, vaan oikea hakusana on matkaoppaat.

Apua oikean hakusanan löytämiseen saat kirjastojen verkkosanastoista.

  • YSA - yleinen suomalainen asiasanasto
  • MUSA/CILLA - musiikin asiasanasto
  • KAUNO - kaunokirjallisuuden asiasanasto

Löydä lisäapua kirjaston tietokannoista.

Mistä hyllystä mitäkin löytyy?

Kirjastoissa on käytössä luokitusjärjestelmä, jonka mukaan kirjat ja muu aineisto on järjestetty hyllyihin. 

YKL– Yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmä

Mistä tilasta mitäkin löytyy?

Vaasan pääkirjaston aineisto kuuluu aina johonkin aihepiiriin, jolloin kaikki siihen kuuluva aiheisto, kirjat, lehdet, elokuvat, dokumenttielokuvat ym. löytyy samasta tilasta.

Aikuisten aineistot ovat pääkirjaston toisessa kerroksessa. Uudisosan suuressa salissa ovat kirjallisuus ja kielet sekä maat ja kulttuurit -osastot.  Siltojen yli mennään vanhaan osaan luonnontieteet ja tekniikka sekä yhteiskunta ja talous -osastoille.  Musiikki ja taide sekä Vasaensis-kotiseutukokoelmat sijaitsevat myös vanhassa osassa.

Tutustu ja ihastu!

Kirjaston aihepiirit ja aineistot

  1. Aihepiirit

    Vaasan pääkirjaston aineisto on sijoitettu aihepiireihin. Aihepiirissä on kirjojen lisäksi myös siihen kuuluvat elokuvat ja dokumenttielokuvat.

  2. Aineistot

    Vaasan kaupunginkirjastosta voit lainata kirjojen lisäksi myös musiikkia, elokuvia, äänikirjoja, lehtiä, konsolipelejä sekä e-kirjoja ja lukea verkkolehtiä.


 

Kysy meiltä

Kysy kirjastonhoitajalta on kirjastojen yhteinen verkkotietopalvelu. Mukana vastaamassa on 75 kirjastoa. Klikkaa kysymysmerkkiä ja kysy!

Kirjaston ainutlaatuiset erikoiskokoelmat