Landskapsbiblioteksblogg 2/2016

Nyheter om tekniken på biblioteket
Två saker inom tekniken förnyas för tillfället på Vasa stadsbibliotek. Sommaren 2016 skall alla trådtelefoner ersättas med gsm-telefoner. Telefonnumren som börjar på 06 kommer dock att fungera även framöver.
Kunddatorerna som idag har operativsystemet Microsoft Windows 7 kommer att ersättasav Chromebook (bärbara) och Cromebox (små arbetsstationer) – apparater med Googles operativsystem Chrome OS.


Sundom närbibliotek blir ett meröppet bibliotek
I Sundom pågår en omfattande avskrivning av material och det material som blir kvar förses med RFID-etiketter. Biblioteket  fungerar  i Sundom skola och kommer att kunna betjäna kunderna bättre genom längre öppettider i slutet av år 2016. Sundom är vårt andra meröppna bibliotek,  Lillkyro var det första.


Inredningsarbeten i huvudbiblioteket
Huvudbibliotekets skyltning  förnyas under våren och sommaren.  Kunderna har redan hunnit  berömma den nya skyltningen, som underlättar för besökarna att hitta i biblioteket. Grönväxter har även införskaffats till huvudbiblioteket. Vi fick tre verkligt stora Benjaminfikusar från Rewell Center. Dessa finns nu i nedre aulan. Även andra grönväxter har köpts, och placerats ut runtom i biblioteket. Österbottens museum har hämtat nya konstverk till biblioteket.

Limoviikuna
 


Evenemang
I sommar har vi många trevliga evenemang, i  huvudsak för barnen.  Man kan samla stämplar i bibliotekspasset, och därmed få en biljett till simhallen. Två sommarbibliotekskamrater ordnar handledd verksamhet för barn både i huvudbiblioteket och i närbiblioteken.


Och barnbiblioteksarbetets dag ordnas 2.9! Vi hoppas att många kan delta.


En riktigt fin sommar tillönskas er alla av
Anna och Sonja

Written by: VSA\anna.pakka Tuesday, June 21, 2016