Lohikäärmeen luut

Lohharihömppää kesäiltojen ratoksi

Vindrasi on kansa, jonka usko vanhoihin jumaliin on vahva ja joka on liitossa mystisten lohikäärmeiden kanssa. Nyt kuitenkin muiden kansojen uudet jumalat uhkaavat vanhoja, jätit ovat saaneet haltuunsa yhden vindrasin pyhimmistä esineistä eivätkä jumalat enää vastaa papittarien kutsuun.

Vindrasia heikentävät myös keskinäiset erimielisyydet, petolliset päälliköt ja vallanhimoiset papittaret. Kaiken lisäksi ennen näkemätön kuivuus on tuhonnut sadon, suuri nälänhätä uhkaa.

Nuori Skylan nimitetään klaanien päälliköiden päälliköksi tässä pelottavassa tilanteessa. Skylan on sinisilmäinen atleetti, vahva ja rohkea, aina valmis taisteluun ja rientämään miekka kädessä ongelmia ratkaisemaan. Hänen paras ystävänsä on Garn, viisas ja varovainen nuori mies vaikkakin reipas soturi hänkin. He ovat kasvaneet yhdessä kuin veljet, ja heille kuin sisarena on varttunut kaunis punatukkainen villikkotyttö Aylaen. Kolmikon ystävyys joutuu ankaralle koetukselle, kun kovat ajat alkavat ja lapsuuden leikit jäävät auttamatta taakse, kärsimyksiltä ja surulta ei välty kukaan.

Skylan ystävineen lähtee pelastamaan pyhää käätyä ja palauttamaan kansansa onneen ja menestykseen. Lukijalle on luvassa juonittelua, sydänsuruja, hurjia merimatkoja ja lohikäärmeen siipien havinaa sekä tietysti railakasta mättöä reippaassa viikinkihengessä...

Tätä maailmaa kansoittavat pseudoviikinkien lisäksi jättiläiset, druidit, pseudomaurit, dryadit, hamadryadit, susi-ihmiset, kykloopit ja niin edelleen… Kunnon perus – miekka – ja – magia – seikkailun ystävät, nyt juomasarvet täyteen ja keihäät tanaan, kaikki miehet kilpimuuriin niin pahikset saavat kyytiä!

Lohikäärmeen luut on Lohikäärmelaivat-nimisen sarjan avausosa, tekijöinä varmat ja kokeneet fantasian mestarit Margaret Weis ja Tracy Hickman.