Lyssna på finska ljudböcker på surfplatta, smarttelefon eller dator

Nu kan du låna finska ljudböcker från Ellibs.

Ellibs

Vasa stadsbibliotekets utbud hos e-bokstjänsten Ellibs har utökats med e-ljudböcker på finska.

Ellibs ljudböcker är strömmande och spelas upp direkt i din webbläsare. Du behöver inte ladda ner något läsarprogram, men för att lyssna behöver du vara uppkopplad mot nätet.

Logga in på Ellibs

Hur hittar jag e-ljudböckerna?

I Ellibs-tjänsten står det ”E-ljudbok” ovanför pärmbilden på de böcker som är ljudböcker. Du kan också söka efter e-ljudböcker. Klicka på de tre punkterna uppe till höger bredvid sökrutan. Välj ”Ljudbok, MP3” som format för att filtrera sökningen.

Hur lånar reserverar och returnerar jag e-ljudböcker?

Ellibs ljudböcker lånas på samma sätt som deras e-böcker. Logga in på Ellibs med ditt bibliotekskortsnummer och PIN-kod, välj sedan den bok du vill låna och klicka på ”Lyssna”.

Lånetiden är 7 eller 28 dagar (du kan själv välja).

Du kan returnera boken innan lånetiden upphör. Logga in på Ellibs, klicka på ”Min bokhylla” och välj att returnera ditt lån.

En bok kan endast lånas av en låntagare åt gången. Utlånade böcker kan reserveras. En låntagare kan låna max 5 böcker samtidigt och reservera 7 böcker.

Instruktioner för Ellibs

Skrivet av: VSA\virva.soikkeli den 6 oktober 2016