Mönstringen av Feasta-artisterna är här igen – anmälningen har öppnats!

Artister och band från Vasa och närområdet bjuds nu för andra gången in till Feasta-artistmönstringen för att presentera sin musik för mediernas representanter samt för festival- och evenemangsarrangörer. I mönstringarna deltar också gästande experter som delar med sig av sina erfarenheter och ger tips. Till mönstringarna är det gratis inträde och de är öppna för publiken.

Mönstringarna arrangeras i Ritz onsdag 20.3 och 3.4 kl. 17 och de spelas in. Evenemangen har ingen åldersgräns och de är rusmedelsfria.

Programmet för Feasta-artistermönstringen:

Onsdag 20.3

- Kl. 17 Soundcheck-utbildning, som Tommi Härmä från R-Productions tillsammans med kvällens första artist drar.

- Kl. 18 musiker/gigförmedlare Eemu Laurila och Anssi Marttinen från Radio Vasa/Halloween Blues –promotor belyser artistens, gigförmedlarens och festivalarrangörens samt mediernas synvinkel.

- De artister som deltar i mönstringen uppträder.

Onsdag 3.4

- Teostos representant Matti Pajarinen föreläser.

- De artister som deltar i mönstringen uppträder.

Artisterna framför två låtar, av vilka åtminstone den ena ska vara egen produktion. Efter alla uppföranden sammanträder juryn för att bedöma dem. Juryn består av representanter för medierna, festival- och evenemangsarrangörer samt musiker. I juryn medverkar:

• Anssi Marttinen, Radio Vaasa / Halloween Blues promotor
  • Tommi Helminen, BoomCity Radio, redaktör
  • Timo Tiilikka, promotor
  • Janne Hyöty, musiker, producent
  • Antti Haavisto, YLE, redaktör
  • Nadia Paavola, kulturredaktör, I-Mediat Oy Ilkka och Pohjalainen
  • Tommi Mäki, promotor
  • Sami Lehtonen, Restaurant Manager Teatro, Stefan’s Steakhouse and Sisäsataman terassi
  • Volume
  • Skafferiet at Ritz
  • Vasa stads kulturtjänster

Den här gången väljs ingen egentlig vinnare i mönstringen, utan juryn delar ut motiveringspris (bl.a. studiotid och presentkort). Artisterna har också möjlighet att få spelningar från Volume och Ritz samt möjlighet att uppträda på Konstens natt och i stadsbibliotekets Drama-sal.

Anmälningar

Bindande anmälningar och scenkartor skickas senast 1.3 per e-post till adressen max.backman@vaasa.fi, där det också finns mera information om mönstringarna. Då du anmäler dig kan du framföra önskemål om i vilken av mönstringarna du vill delta i. Ett begränsat antal platser finns och dessa fylls i anmälningsordning.

Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster arrangerar Feasta-mönstringen i samarbete med Volume ry och Skafferiet Ritz rf.

Bandmönstringens regler och information:

1. Banden framför två låtar, av vilka åtminstone den ena ska vara egen produktion. Uppträdandets längd högst 10 min. Tid för byte av band 10 min. (in-out)
  2. Ingen åldersgräns
  3. På platsen finns fast PA, belysning och backline + tekniker
  4. Ett drogfritt evenemang
  5. Alla musikstilar är välkomna (ställs inte mot varandra, jämförelsen endast inom den egna genren)
  6. Evenemanget blir spelat möjligtvis in (video och ljud). För administrering/ publikation ansvarar arrangören.

den 14 februari 2019