Maakuntakirjastoblogi 1/2015

Aluksi täytyy todeta, että Vaasan kaupunginkirjaston vuosi on alkanut vauhdikkaasti ja monin muutoksin.

 

Henkilöstökuulumisia

Kuten kaikki tietävät, Birgitta Auren jäi eläkkeelle tammikuun lopussa. Tällä hetkellä vs. kirjasto- ja kulttuuritoimen johtajana on Marja Mikola. Mikolan sijaisena apulaiskirjastotoimen johtajana on Vähäkyrön kirjastonjohtaja Kristiina Perttu. Perttu on pääkirjastolla kolmena päivänä viikossa ja kahtena Vähäkyrössä. Perttu hoitaa Vähäkyrön päivinään mm. kesäkuussa avattavaan omatoimikirjastoon liittyviä asioita. Vielä ei ole tietoa, koska kirjastotoimenjohtajan paikka saadaan laittaa auki ja kuinka kauan meillä on vs. johtajia.

Mikromarc

Uuden järjestelmän käyttö on lähtenyt käyntiin paremmin kuin uskalsimme odottaa. Mitään hirveän isoja järjestelmävirheitä ei ole tullut vastaan mutta pienempiä tietenkin. Tarrojen tulostus ei esim. tätä kirjoitettaessa toimi kunnolla ja maksujen sekä perinnän kanssa on ollut ongelmia.

Mikromarcissa on sisäänrakennettu kaukopalvelu-moduuli, joka on muuttanut kaukolainauskäytäntöjä radikaalisti. Kaukolainat lainataan nykyään lainauksen kautta kuten muutkin kirjat ja niistä lähtee noutoilmoitus automaattisesti kuten muistakin varauksista. Myös maksu menee automaattisesti asiakkaan velkasaldoon.

Kun avasimme ennen joulua kirjaston, palautusvuoret olivat valtavia ja asiakkaita kävi runsaasti. Nyt onneksi tilanne on tasaantunut.

Verkkokirjasto

Päivitämme verkkokirjastoamme ja se on suljettuna 16-22.2. Tämän jälkeen verkkokirjaston toiminnot ja ulkoasu ovat uudistuneet.

Maakuntakirjastokokous

Seuraava maakuntakirjastokokous on pe 20.3. Tarkoitus on pitää workshop-tyyppinen ja keskusteleva kokouspäivä. Päivän teemat ovat vielä vähän auki ja laitamme ohjelman sitten kun se valmistuu.

Audience:

Tags:

Written by: Kirjasto Tuesday, March 24, 2015