Maakuntakirjastoblogi 1/2016

Uudistettu lastenosasto avattiin tammikuussa. Avajaistapahtuma oli huikea menestys ja paikalla oli satamäärin lapsia.

sammakkomaskotti
sammakkomaskotti
Kuvittaja Terese Bast suunnitteli lastenkirjastotyön maskotiksi kirjastosammakon. Sen nimestä järjestettiin kilpailu ja Lulu oli voittajanimi. Seuraavaksi uudistetaan pääkirjaston opasteet. Uudella graafisella ilmeellä tilatut selkeämmät kyltit pitäisivät saapua kohta.

Projekteista
Österbottniska fornforskningssällskapetin kokoelma on nyt esillä samassa tilassa kotiseutukokoelman kanssa. Kokoelman teokset on luetteloitu projektityönä Vaasan kaupunginkirjaston tietokantaan ja ne löytyvät hauissa. Teoksia ei lainata kotiin.

Henkilökuntauutisia
Musiikki- ja taideosaston pitkäaikainen osastonjohtaja Anna Härmä jää eläkkeelle kesällä. Härmä jää jo toukokuun alkupuolella lomalle.

Lähikirjastouutisia
Huutoniemen lähikirjasto suljetaan 30.4.2016. Kirjaston toiminta ei kuitenkaan lakkaa kokonaan vaan kirjaston tiloihin on suunnitteilla alueen asukkaille yhteinen olohuone. Kirjastolta vapautuvaan tilaan muuttaa nuorisotalo, tarkoitus on järjestää senioritoimintaa ja kirjaston puolesta paikalle jäisi pieni lasten- ja nuortenkirjakokoelma sekä lehtiä. Aineistoa voisi myös palauttaa ja varauksia noutaa. Toiminta on nyt suunnitteluvaiheessa

 

Audience:

Tags:

Written by: Kirjasto Wednesday, March 30, 2016