Maakuntakirjastoblogi 2/2016


Tekniikkakuulumisia
Tällä hetkellä Vaasassa on menossa kaksi tekniikkaan liittyvää isompaa uudistusta. Tavoitteena on, että kesän 2016 aikana kaikki lankapuhelimet tullaan korvaamaan kännykällä. Siirtymässä kaikki vanhat 06-alkuiset puhelinnumerot säilyvät ennallaan.

Kirjastossa käytössä olleet  Microsoft Windows 7 -käyttöjärjestelmää käyttävät asiakaskoneet  tullaan korvaamaan Googlen Chrome OS-käyttöjärjestelmää käyttävillä Chromebook- (kannettava) ja Chromebox- (pieni työasema) laitteilla.

Sundomin lähikirjasto omatoimikirjastoksi
Sundomissa on menossa tällä hetkellä laajat aineistopoistot ja jäljelle jäävän kokoelman RFID-tagitys. Sundomin alakoulun yhteydessä toimiva kirjasto pystyy palvelemaan asiakkaita laajemmilla aukioloajoilla omatoimisuuden myötä loppuvuodesta 2016. Sundom on järjestyksessään toinen omatoimikirjastomme Vähäkyrön jälkeen.

Pääkirjaston sisustustyöt
Pääkirjaston uudet opasteet ovat saapuneet ja niitä ripustetaan pikkuhiljaa. Uudet opasteet ovat saaneet kehuja asiakkailta ja helpottavat kyllä suunnistamista sokkeloisessa isossa pääkirjastossa. Pääkirjastoon on myös hankittu viherkasveja mm. Rewell Centeristä saatiin kolme todella isoa limoviikunaa ala-aulaa elävöittämään. Muitakin viherkasveja on ostettu ja sijoitettu ympäri taloa. Pohjanmaan museosta on myös tuotu uusia taideteoksia kirjastoon.

Limoviikuna

Tapahtumia
Kesällä on taas kaikenlaisia mukavia tapahtumia, pääasiassa lapsille. Kirjastopassiin voi kerätä leimoja ja saada uimahallilipun. Kaksi kesäkirjastokaveria järjestää lapsille ohjattua toimintaa sekä pääkirjastossa että lähikirjastoissa.

Ja lastenkirjastotyön päivähän on tulossa 2.9.! Toivottavasti moni pääsee osallistumaan!

Oikein hyvää kesää kaikille toivottavat
Anna ja Sonja

 

Audience:

Tags:

Written by: Kirjasto Tuesday, June 21, 2016