Maakuntakirjastoblogi 3/2016

Hyvää alkanutta syksyä!

Uusi kirjastolaki
Tulossa oleva uusi kirjastolaki on herättänyt paljon keskustelua niin pätevyysvaatimusten kuin varausmaksujenkin osalta. Vaasaa kiinnostaa tietysti erittäin paljon myös kehittämiskirjastoasia ja toivomme, että saamme jatkaa 12:toista kehittämiskirjaston joukossa. Vaasan kaupunki antoi lausunnon lakiehdotuksesta OKM:lle ja lausunnossa perusteltiin hyvin sitä, miksi Vaasan pitäisi saada jatkaa kaksikielisen alueensa veturina.

Suomi 100-vuotta juhlavuosi

Suomi100

Vaasan kaupunginkirjasto-maakuntakirjastolla on tarkoitus järjestää runsaasti ohjelmaa juhlavuoden 2017 aikana. Olemme jakaneet ensi vuoden kuukausittain itsenäisyyden ajan vuosikymmenille (tammikuu on 1910-luku ja joulukuu puolestaan 2010-luku) ja jokaisena kuukautena on 2-4 tähän vuosikymmeneen liittyvää ohjelmaa. Tulossa on niin kirjailijavieraita, musiikkia, elokuvia, lastenohjelmaa ja tietysti jääkäriliikettä. Käyttölupa Suomi 100-juhlavuoden graafiseen tunnuksen käyttöön on myönnetty hankkeellemme.

Henkilöstökuulumisia
Saimme vahvuuksiimme Vaasan rokkikoulun entisen rehtorin Max Bäckmanin, joka toimii nyt kirjastossa tapahtumakoordinaattorina. Maxilla on laaja kokemus erilaisten (varsinkin musiikkiin) liittyen tapahtumien järjestämisessä, hyvä kontaktiverkosto ja ammattitaitoa myös nuorisotyössä. Uudenlaisia tapahtumia ja toimintaa on siis odotettavissa. Maxin ammattitaito on myös alueen kirjastojen käytössä, joten jos haluatte viritellä yhteistyötä, niin ottakaa yhteyttä osoitteeseen max.backman(at)vaasa.fi

Seuraava maakuntakirjastokokous on 30.11. Toivottavasti tapaamme silloin useita teistä!

Terveisin
Anna ja Sonja

Audience:

Written by: Kirjasto Wednesday, September 28, 2016