Maakuntakirjastoblogi 4/2015

Ennen joululomia tässä vielä kuulumisia Vaasasta!

Säästöt

Kaupunginhallitus päätti lakkauttaa Huutoniemen lähikirjaston. Lähikirjasto suljetaan huhtikuussa 2016.  Kirjastolta vapautuvaan tilaan on suunnitteilla nuorisotila ja kirjaston on tarkoitus olla jollakin tavalla mukana ja alueen asukkaiden käytettävissä nuorisotilassa (pieni kokoelma, varausten hakumahdollisuus yms). Kirjaston kaksi työntekijää siirtyvät kirjaston muihin yksiköihin töihin. Niinikään lakkautettavaksi ehdotettu Palosaaren lähikirjasto saa vielä jatkaa.

Vastaanoton uusi tiski

Pääkirjaston tilamuutokset

Pääkirjaston henkilökunnalla on ollut todella iso ponnistus loppusyksystä ja muutto alkaa olla loppusuoralla. Lastenosasto muutti ensimmäiseen kerrokseen ja sai uuden värikkään ilmeen. Kotiseutukokoelma muutti kakkoskerrokseen ja samaan yhteyteen saatiin lisää opiskelijoiden toivomia hiljaisia lukupaikkoja. Pääkirjaston aihepiirien pieniä tietopalvelutiskejä on yhdistetty yhdeksi isoksi, keskeisemmällä paikalla olevaksi tietopalvelutiskiksi. Kaiken kaikkiaan muutos on ollut hyvä ja sekä henkilökunta että asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä uusiin palvelutiskeihin, kokoelmien sijoitteluun ja uudistuneisiin tiloihin. 

Uusi lastenosasto

Tervetuloa tutustumaan uudistuneeseen pääkirjastoon!  Lastenosastolla pidetään 16.1. avajaiset. Avajaisissa on lapsille ohjelmaa ja esitellään lastenosaston uusi ihana sammakkologo.

Varausten itsepalvelunouto

Vähänkyrön omatoimikirjaston lisäksi myös pääkirjastossa siirryttiin varausten itsepalvelunoutoon. Asiakkaat saavat noutoilmoituksessa koodin, jonka perusteella varauksen voi noutaa itsenäisesti vastaanoton läheisyydessä olevasta hyllyköstä (asiakkaiden nimiä ei näy noutoilmoituksissa). Muutos on lähtenyt hyvin käyntiin, pientä totuttelua uuteen systeemiin siirtyminen tietysti vaatii aina.

Uusi asiakaspalvelutiski

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

toivottavat Anna ja Sonja

 

Audience:

Tags:

Written by: Kirjasto Thursday, December 17, 2015