Maakuntakirjastoblogi 4/2016

Huudi
Uudenlaisen yhteistyön malli, kirjaston ja nuorisotilan yhdistelmä aloitti toimintansa elokuussa entisen Huutoniemen lähikirjaston tiloissa. Tila sai nyt nimen kilpailussa ja se on kohtaamispaikka Huudi. Kaupungin nuorisotoimi järjestää lapsille ja nuorille toimintaa iltapäivisin ja iltaisin ja kirjaston puolelta tiloissa on lasten- ja nuortenkirjakokoelma, luettavia lehtiä, mahdollisuus palauttaa kirjoja sekä noutaa varauksia. Toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin ja kirjalainaus on vilkasta. Kirjastonhoitaja on paikalla tiettyinä aikoina viikossa, muuten kirjasto toimii omatoimisuuden periaatteella.

Sundomin omatoimikirjasto
Uusin omatoimikirjastomme Sundom avataan virallisesti Lainan päivänä 8.2.2017. Omatoimikirjastolla on samat laajat omatoimiaukioloajat kuin Vähänkyrön omatoimikirjastolla. Eroa Vähäkyröön on se, että Vähäkyrössä on sekä lainausautomaatti että palauttava hylly ja Sundomissa on yksi automaatti, jolla voi sekä lainata että palauttaa.

Asiakaskysely
Meillä on käynnissä asiakaskysely, joka päättyy 16.12. Kyselyllä kerättäviä tietoja käytetään palveluiden arviointiin ja kehittämiseen. Painopiste on tällä kertaa erilaisissa tapahtumissa; tarvitaanko niitä lisää, onko niitä jo liikaa ja millaisiin tapahtumiin asiakkaat mieluiten osallistuisivat. Palkintoina vastaajien kesken arvotaan neljä 50 e lahjakorttia Prismaan tai Citymarkettiin.  Edellisen kerran asiakaskysely toteutettiin 2014 ja niiden palautteiden pohjalta pääkirjastossa uusittiin opasteita ja perustettiin lisää hiljaisia lukutiloja.

Ensi vuotta kohden
Isoimpia kysymyksiä täällä ovat tietysti uusi kirjastolaki ja sen tuomat muutokset varsinkin maakuntakirjastotoimintaan. Kaupungin sisäisiä haasteita ovat edelleen jatkuvat säästötoimet. Nyt joudutaan lopettamaan suuri määrä aikakaus- ja sanomalehtiä ja tämä  varmasti saa aikaan reaktion myös asiakkaissa. Henkilöstöä on siirtynyt muualle töihin ja ensi vuonna tapahtuu lisää eläköitymisiä. Nämä aiheuttavat paineita mm. töiden uudelleen järjestämisessä henkilökunnan kesken.

Koulutuksista
Helmikuulle 2017 on suunnitteilla RDA-koulutusta yhdessä BTJ:n kanssa. Olemme toivoneet, että ainakin osa koulutuksesta voitaisiin järjestää ruotsiksi. Palaamme asiaan, kun ohjelma ja päivä varmistuvat.

Oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!
Toivottavat Anna ja Sonja

Joulusammakko
 

Audience:

Tags:

Written by: Kirjasto Thursday, December 15, 2016