Medan mörkret faller

Medan mörkret faller är en spännande historieskildring och deckare som utspelar sig främst i Stockholm och Uppsala under 1930-talet.

I Tyskland har nazisterna tagit makten och atmosfären är fientlig mot såväl homosexuella som judar.  I Sverige är en lag om sterilisering på gång och synen på psykiskt sjuka är minst sagt tvivelaktig. Akademiker anses vara bättre folk och kvinnor inom polisen gillas inte.
 
En framstående akademiker hittas mördad i Uppsala i Anatomiska institutionens källare.  Societeten vill att mordutredningen sköts så diskret som möjligt. Uppsala polisen begär assistans från Stockholm och uppgiften faller på kommissarie Carl Hell som kan miljön och staden. Hell är dock inte den som fjärskar för någon och till sin hjälp väljer han dessutom en polissyster, Maria Gustavsson, framom lediga manliga inspektörer. Ju längre mordutredning framskrider desto flera hemligheter uppdagar Hell och Gustavsson.

 Anna Lihammer är arkeolog och hon har tidigare skrivit böcker som behandlar arkeologi som t.ex. Vikingatidens härskare som utkom 2012. Medan mörkret faller är hennes deckardebut.