Meillä on joulu

Tässä kirjassa jouluvalmistelut alkavat jo marras-joulukuun vaihteessa.

Sain tämän kirjan muutama joulu sitten lahjaksi äidiltäni. Koska äitinikin hyvin tietää, etten yleensä välitä joulusta ollenkaan, aiheutti lahja minussa hieman hämmennystä. Jotta en kuitenkaan lynkkaisi äitiäni näin julkisesti, myönnettäköön, että tänä jouluna ajatus joulusta ei tunnu niin pahalta. (Ei selkeästi, koska tuotan tänne jo marraskuussa tällaisen jouluisen vinkin.) Joulu tuntuu itse asiassa niin kivalta, että olen jo monena iltana maistellut glögiä, olen syönyt yhden piparitaikinan ja olen kärrännyt ne harvat joulukoristeeni jo esiin.

Ja sitten muistin tämän kirjan.

Kirjassa jouluun aletaan valmistautua pimenevien iltojen myötä. Tarjolla on glögi-iltamaa, itsenäisyyspäivänjuhlaa ja sitä miten koko koti saadaan joulukuntoon. Ja juhlakuntoon se saadaan mm. siivoamalla, tekemällä jäälyhtyjä ja muita askarteluita, miettimällä joululahjoja sekä valmistamalla jouluhenkisiä ruokia, juomia ja leivonnaisia.

Kirjan lainaamisen vaarana toki ainakin kohdallani on, että aikainen jouluilo kääntyy vastaan ja punaisen joulunutun sijaan saan kääriytyä vaaleanvihreään grinchin nuttuun sitten oikeina joulun päivinä. Mutta toisaalta "Meillä on joulu" tuottaa kirjaimellisesti kotiin joulun.  Ja jos jouluvalmistelut jo kiinnostaa, on kirja hyvä tapa herätellä niitä omia ajatuksia sen suhteen millaista joulua haluaa kenties tänä jouluna viettää.