Minna Padilla & The Helsinki Koto Ensemble: Ilta vuorella

Pimenevän syysillan tunnelmointiin sopii mainiosti Minna Padillan ja The Helsinki Koto Ensemblen ensimmäinen levy.

Siinä yhdistyvät sulavasti suomalaisen kanteleen ja japanilaisen koton traditiot. Yhtyeen soitossa on mukana sävyjä kansanmusiikista, jazzista ja popmusiikista, ote on improvisoiva.

Levyn yhdeksän sävellystä ovat kaikki Minna Padillan käsialaa, laulujen tekstit ovat japanilaista runoutta. Musiikki on kuulasta ja mietiskelevää, solisevat raikkaat vuoripurot ja usvaiset metsät tulevat mieleen sitä kuunnellessa. Koto, kantele ja huilu soivat yhteen hurmaavan kauniisti ja laulu on pehmeää ja lämmintä.

Kauhavalla syntynyt musiikin maisteri Minna Padilla on opiskellut perinteisen kielisoittimen koton soittoa Japanissa, jossa hänet valittiin myös Japanin valtakunnallisen televisiokanavan TV-Tokyon ohjelmaan 100 vaikutusvaltaisinta japanilaista.

 Ohjelma kertoo länsimaalaisista ihmisistä, jotka edistävät japanilaista kulttuuria länsimaissa. Tv-Tokyo kuvasi helmikuussa Padillaa työssään Espoon Mikkelän koululla koto-työpajassa, jonka hän piti ensimmäisen luokan oppilaille. Koto kuvaa hiipivää lohikäärmettä, kertoo Padilla.

Saatavuus Venny-verkkokirjastossa