Näin aloitan

Vaasan kaupunginkirjaston käytössä on Chromebook –kannettavia tietokoneita ja Chromebox-työasemia. Kaikki laitteet toimivat samalla tavalla.

Kannettavat tietokoneet

HP ChromebookKannettavat tietokoneet lainataan asiakaspalvelupisteestä kirjastokortilla käyttöön. Laitetta voi käyttää vain kirjaston tiloissa. Laitteen laina-aika on max 4 tuntia kerrallaan. Jos laitetta ei palauteta, siitä lähetetään muistutus ja lasku samalla tavalla kuin muustakin palauttamattomasta aineistosta. Laitteen korvaushinta on 322,40 €. Kaikissa kirjaston laitteissa on varkaudenestosuojaus. Laite, joka on kadonnut tai sitä ei ole palautettu, lukitaan ohjelmallisesti ja sitä ei voi enää käyttää.

Kannettava tietokone käynnistyy, kun avaat kannen tai painat virtapainiketta. Kun lopetat käytön, kirjaudu ulos ja sulje kansi ja palauta laite asiakaspalvelupisteeseen.

T
yöasemat

HP ChromeboxTyöasemat toimivat samalla tavalla kuin kannettavat tietokoneet. Laite käynnistyy virtapainikkeesta, joka on laitteen etureunassa.

Työaseman etureunassa on 2 USB-porttia.

Aloitus

1. Aloita klikkaamalla kirjautumisnäkymässsä Lulu-sammakko –logoa.

2. Valitse käyttöliittymän kieli vetovalikosta ja paina Enter. Oletuskielenä on Suomi.

3. Lue tietokoneiden käyttöehdot ja hyväksy ne.

4. Oletustyöpöytänäkymään avautuu Chrome-selain. Välilehdillä on auki kirjaston suomen- ja ruotsinkieliset sivut sekä Google-hakusivu.

Käytön lopettaminen

5. Aina kun lopetat tietokoneen käytön muista kirjautua ulos / Sulje käyttökerta. Näin varmistat, että kaikki tiedostot ja selaimessa olevat tiedot tyhjennetään automaattisesti.

Jos et tee mitään, sinut kirjataan automaattisesti ulos 20 sekunnin kuluessa.

6. Tietokone sammuu jos painat virtapainiketta tai suljet kannettavan tietokoneen kannen.

Jos et käytä asiakastietokonetta, käyttökerta päättyy automaattisesti 10 minuutin kuluttua, lehti- ja hakukoneissa 5 minuutin kuluttua.

Ohjeet

Haluatko luoda uuden dokumentin? Aloita tästä uusi asiakirja:

Muista tallentaa tiedosto USB-muistitikulle tai pilvipalveluun, jos haluat säilyttää dokumentin!

Anna palautetta asiakastietokoneista