Näin käytän toimisto-ohjelmia

Asiakastietokoneissa kaikki sovellukset toimivat Chrome-selaimessa. Chrome-selaimeen aukeavat mm. pdf-tiedostot ja toimistosovelluksilla luodut tiedostot.

Toimisto-ohjelmistot

Voit luoda uusia dokumentteja tai muokata olemassa olevia dokumentteja. Jos sinulla on Google- tai Microsoft-tili, voit kirjautua palveluihin ja käyttää pilvipalveluun tallentamiasi dokumentteja.

Uuden dokumentin luominen

Selaimeen on linkitetty Hallinnoituihin kirjanmerkkeihin 3 linkkiä:

  1. Luo asiakirja (tekstidokumentti)
  2. Luo taulukko (taulukkolaskentadokumentti)
  3. Luo esitys (diaesitysdokumentti)

Samat linkit löytyvät myös aloitussivulta.

Aloitus

1. Kun avaat uuden dokumentin (teksti, taulukko tai esitys), dokumentti aukeaa selaimeen.

Tallentaminen

Kaikki dokumentit toimivat samalla periaatteella tallentamisen osalta.

2. Kun aloitat kirjoittamisen ohjelmisto ilmoittaa, että dokumenttia ei voida tallentaa (koska se on verkossa).

3. Kun klikkaat Tallenna nyt -linkkiä aukeaa uusi ikkuna, jonka avulla voit valita tallennussijainnin. Oletuksena asiakastietokone tarjoaa Lataukset-kansiota, joka on paikallinen sijainti vain käyttökerran ajan. Älä käytä Lataukset-kansiota, koska kansio tyhjennetään kun kirjaudut ulos tietokoneelta! Voit tallentaa tiedoston käyttämääsi pilvipalveluun (esim. Dropbox, Google Drive tai Microsoft One Drive) tai liittää USB-muistitikun laitteeseen, jolloin voit tallentaa tiedoston suoraan sinne ja nimetä dokumentin haluamallasi tavalla. Ensimmäisen tallentamisen jälkeen kaikki muutokset tallentuvat esim. USB-muistitikulle automaattisesti.

Dokumentin avaaminen USB-muistitikulta

Kun liität USB-muistikortin (tai SD-muistikortin) asiakastietokoneeseen, työpöydälle tulee ilmoitus havaitusta uudesta laitteesta. Klikkaa Avaa Tiedostot-sovellus.

Tiedostot-sovelluksessa aukeaa oletuksena laite, joka havaittiin (esimerkissä Transcend-muistitikku). Avaa haluamasi tiedosto, jolloin se aukeaa selaimeen uuteen välilehteen ja on valmis käsiteltäväksi. Automaattinen tallennus on heti käytettävissä.

Ohjeet

Haluatko luoda uuden dokumentin? Aloita tästä uusi asiakirja:

Muista tallentaa tiedosto USB-muistitikulle tai pilvipalveluun, jos haluat säilyttää dokumentin!

Anna palautetta asiakastietokoneista