Näin käytän USB-muistitikkua

USB-muistitikulle tallentaminen

Kun liität USB-muistitikun (tai SD-muistikortin) asiakastietokoneeseen, työpöydälle tulee ilmoitus havaitusta uudesta laitteesta. Klikkaa Avaa Tiedostot-sovellus.

Tiedostot-sovelluksessa aukeaa oletuksena laite, joka havaittiin (esimerkissä Transcend-muistitikku). Avaa haluamasi tiedosto, jolloin se aukeaa selaimeen uuteen välilehteen ja on valmis käsiteltäväksi. Automaattinen tallennus on heti käytettävissä.

Digikamera ja SD-muistikortti toimivat samalla periaatteella kuin USB-muistitikku. Jos haluat esim. tarkastella digikuvia kamerastasi, voi liittää sen USB-kaapelilla tietokoneeseen tai voit käyttää SD-muistikorttia suoraan tietokoneessa. Muistilaite tunnistuu Tiedostot-sovelluksessa, jossa voit avata haluamasi tiedoston. Tiedosto aukeaa selaimeen uuteen välilehteen ja on valmis käsiteltäväksi.

USB-muistitikku ja tiedostojen muokkaus

Liitetty USB-muistitikku tunnistuu automaattisesti ja työpöydän ilmoitusruudusta pääsee suoraan Tiedostot-sovellukseen. Tiedostot-sovelluksessa näkyy listaus tallennuspaikoista ja ulkoisista laitteista, joihin voi tallentaa tai avata tiedostoja. USB-muistitikku näkyy listassa Lataukset-kansion alla.

Tiedoston kopiointi

Tiedostot-sovelluksessa tiedoston ”raahaa ja tiputa” –siirto kopioi tiedoston.

Tiedoston siirtäminen

Jos haluat siirtää tiedoston paikasta toiseen, avaa tiedoston sijaintipaikka ja leikkaa se (CTRL + X) ja avaa kohdesijainti vasemman reunan kohdelistasta ja liitä (CTRL + V).

Tiedoston poistaminen

Jos haluat poistaa tiedoston, valitse tiedosto ja Tiedostot-sovelluksen yläpalkkiin tulee roskakori-kuvake. Sitä klikkaamalla tiedosto poistuu (kaikissa Chrome-laitteissa ei ole Del/Delete-näppäintä).

USB-muistitikun käytön lopettaminen

USB-muistitikun poistaminen edellyttää, että USB poistetaan ohjelmallisesti tietokoneesta ensin ja vasta sen jälkeen vedetään se irti portista! Muussa tapauksessa tiedostot USB-muistitikulla voivat rikkoutua ja niitä ei voida avata, esim. tallennus voi olla kesken selaimessa auki olevassa dokumentissa.

Ohjeet

Haluatko luoda uuden dokumentin? Aloita tästä uusi asiakirja:

Muista tallentaa tiedosto USB-muistitikulle tai pilvipalveluun, jos haluat säilyttää dokumentin!

Anna palautetta asiakastietokoneista