Näperryksiä: minikokoisia aarteita itselle ja lahjaksi

Suloiset miniatyyrihahmot vievät mennessään.

Jos pidät kaikesta pienen pienestä ja haluat tuunata ylimääräisestä kodin tilpehööristä jotakin sievää, tämä kirja on juuri sinulle.

Moni kirjan ohjeista on suhteellisen helppo toteuttaa ja muunnella. Yksinkertainen kankaasta valmistettu pikkupöllö on ainakin kokeiltava. Söpö nallemaskotti tulitikkulaatikossa vetoaa sekä lapsiin että aikuisiin ja kulkee kivasti mukana reissussa tai piristää päivää työpöydän nurkalla. Entä miltä kuulostavat huopaiset vauvahirviöt, hauskat puhekuplat välipalan piristeeksi tai mehupillistä tehty minikokoinen linnunruokintateline?

Osa töistä on vaikeusasteeltaan vaativampia. Kirjansidonnan tekniikalla toteutetut minikirjat ei ehkä ole aloittelevan askartelijan heiniä. Toisaalta jos sorminäppäryytesi riittää solmeilemaan kukka-amppelikorvakorut oikean minikasvin kera, on ainakin huomio ystäväpiirissäsi taattu.

Kirjan miniatyyritöiden taustalla on useita käsityöläisiä ja suunnittelijoita, joiden blogeihin ja tuotteisiin on kirjan lopussa vinkattu.

Lopuksi on paikallaan varoituksen sana. Jos et vielä ole nukkekotiharrastelijoiden tapainen pullonkorkkien, kangastilkkujen ja muun uusiokäyttöön kelpaavan tavaran hamstraaja, niin tätä kirjaa selatessa voit hyvin päätyä sellaiseksi!