Nainen ja kuningas

Palkittua filosofista fantasiaa

Eelis on parantaja, joka lahjakkuutensa ja taitojensa ansiosta kohoaa jo nuorena parannuksen salin ylimmäksi naiseksi. Virassaan hän kohtaa kuningas Arethin, hallitsijansa, jonka johdolla valtakunta joutuu useisiin sotiin. Heidän välilleen syntyy suhde, joka ei ole vailla tunteita ja intohimoa.

Mutta voivatko kaksi eri asemassa olevaa vastuunalaista ihmistä, jotka arvostavat elämässä aivan eri asioita, ikinä olla toisilleen vain nainen ja mies?

Kaunis filosofinen romaani, jossa pohditaan rakastamisen vaikeutta ja ihmisen kamppailua velvollisuuksien ja yksityiselämän ristipaineissa. Tapahtumat sijoittuvat fantasiamaailmaan, mutta kyseessä ei ole mikään miekka ja magia -rymistely, vaan toinen maailma on keino vieraannuttaa lukija puhtaasti eettisten kysymysten tarkasteluun.

Nupposen viipyilevä tyyli tuo mieleen Waltarin ja Le Guinin teokset. samoin idealismi ja viehättyneisyys maailmasta vetäytymiseen. Teos voitti vuonna 2009 parhaalle kotimaiselle fantasiakirjalle myönnettävän Kuvastaja-palkinnon.