Nalle Nappisen jännä ilta

Ovatko sinun tavarasi koskaan olleet kateissa? Entä oletko koskaan ollut pulassa? Entä oletko koskaan riidellyt sisarustesi kansa? Silloin tämä on tarina juuri sinulle!

Katiltakin jotain on vähän väliä hukassa, jopa paras ystävä ja lempi lelu Nalle Nappinen! Nalle Nappinen seuraa Katia joka paikkaan, jopa hammaslääkärille. Se myös yrittää auttaa Katia, ettei tämä joutuisi pulaan. Tämä on kuitenkin tarina siitä, kuinka kerran Nappinen joutuu oikein jännittävään seikkailuun metsässä ja kuinka huolissaan Kati siitä onkaan!

Koko perhe, eli äiti, isä, Ville, Kati ja Nalle Nappinen, lähtevät kauniina päivänä eväsretkelle metsään. Äiti on pakannut mukaan hillovoileipiäkin, ovathan ne Nalle Nappisen suosikkeja. Perillä eväsretki sujuu hienosti aina siihen asti, kunnes Kati syyttää Villeä viimeisen hillovoileivän ottamisesta. Siitäkös mekkala syntyy ja äkkiä kaikki on vinksin vonksin ja äiti ja isä ovat lapsille hyvin vihaisia.

Eväsretki päätetään lopettaa siihen paikkaan ja isä pakkaa jo tavaroita autoon. Nujakan keskellä Nalle Nappinen on kierinyt pensaan alle, eikä kukaan huomaa sitä sieltä! Jopa kiukkuinen Kati unohtaa etsiä ystäväänsä Nappista ja niin perhe katoaa paikalta jättäen Nappisen ypöyksin makaamaan pensaan juurelle. Ilta alkaa jo hämärtyä ja Nappista pelottaa. Metsän eläimet käyvät tutkimassa Nappista, mutta Nappinen tuntee itsensä yhä yksinäisemmäksi. Mäyrä, kettu, peura, käärme, jänis, pöllö, myyrä… Mutta ei Katia! Sitten jokin säikäyttää eläimet pois… Mitä se voi olla? Nappinen kuulee raskaita askelia ja näkee kirkkaan valon… Se on Katin isä!

Taskulampun valokeila pyyhkäise Nappisen yli ja niin se tulee pelastetuksi metsän armoilta. Kotona itkuinen Kati rutistaa Nappisen tiukasti kainaloonsa. Nappinen päättää tästä lähtien pitää Katista paremmin huolta ja varmasti yhtä lailla Kati päättää pitää ystävästään Nappisesta paremmin huolta. Pidäthän sinäkin huolta ystävistäsi?