Nyt myös oppikirjoja saa maksuttomina äänikirjoina Celiasta

Vaasan kaupunginkirjaston välittämässä maksuttomassa äänikirjapalvelu Celiassa on nyt saatavilla myös oppikirjoja. Celian äänikirjoja voivat kuunnella kaikki ne, joille lukeminen on vaikeaa vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi.

Palvelun tuottamat peruskoulun, lukion ja ammatillisten opintojen oppikirjat muuttuivat maksuttomiksi vuoden alussa. Oppikirjat löytyvät samasta Celianet-verkkopalvelusta, jossa on yli 40 000 ilmaiseksi kuunneltavaa kauno- ja tietokirjallisuuden äänikirjaa. Tarjolla on myös CD-kirjakerhoja niille, joilla ei ole verkkoyhteyksiä.

Palvelupäällikkö Marja Mikola toivoo, että ihmiset löytäisivät Celian palvelut ja hyödyntäisivät niitä.

-        Oppikirjat äänikirjoina ovat lukemisesteisille mahdollisuus saada uusi vaihde päälle opinnoissa, toteaa Mikola.

Yleiset kirjastot ja korkeakoulukirjastot ovat jo useamman vuoden ajan rekisteröineet asiakkaita Celian äänikirjapalveluun. Nyt sen voivat tehdä myös koulujen erityisopettajat, joilla on yhdessä muiden opettajien kanssa paras tuntemus oppilaan tuen tarpeista.

Celia on opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaan kuuluva asiantuntijakeskus, joka mm. tuottaa äänikirjapalvelua ja edistää kirjastopalveluiden saavutettavuutta.

Lisää tietoa Celiasta: www.celia.fi

Målgrupp: