Ohjeet - näin pelaat mysteeripeliä

Tämä on dekkarimysteeri, jota pelaat ja ratkaiset omalla mobiililaitteellasi.
Aloita lataamalla appi Sleuth IT iOS App storesta tai Google Play storesta.

Kun olet ladannut ohjelman, avaa se. Valitse sitten ”The case of the Mummy’s Curse”.
Appi pyytää sinua hyväksymään seuraavat:

  • Agree to Privacy policy
  • Authorize location services
  • Authorize notifications

Jos et hyväksy yllä olevia valitsemalla ”Authorize”, peli ei toimi. Jos vahingossa klikkaat väärää painiketta voit antaa ohjelmalle luvan käyttää paikannustietoja mobiililaitteen asetuksissa. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla ohjelman poistamista ja uudelleen lataamista.

Kun käynnistät pelin, valitse ”Download” vihreästä palkista näytön ylälaidassa. Tämä lataa pelidatan (n. 255 mb). Pelissä on bugi, mistä johtuen lataaminen joskus ei toimi. Kokeile tällöin klikata pyöreää valkoista valikkopainiketta näytön oikeassa alakulmassa ja valitse ”Cache all assets”. Odota pelin latautumista. Hitaassa verkossa lataaminen voi kestää jopa 20 minuuttia. Voit pelata vaikka pelidataa ei ole ennalta ladattu, mutta tällöin joudut odottamaan kuvien ja videoiden latautumista pelaamisen aikana.                         

Varmista, että laitteessasi Bluetooth on kytketty päälle! Muuten peli ei toimi.

Kun käynnistät ”The Case of the Mummy’s Curse” pelin apissa, voit klikata ”Luxor Train Station” kuvaa. Sieltä saat perustietoa mysteeristä.

Olemme sijoittaneet 6 tukiasemaa eri puolille kirjastorakennusta. Tukiasema ottaa yhteyttä mobiililaitteeseesi kun lähestyt sitä, jos peli on käynnissä, ja peliin ilmestyy uusi ”paikka”. Aloita etsimällä ”Lord Carlton’s Tent” lähellä lasten- ja nuortenosastoa.

Saat joka paikassa uusia johtolankoja, joskus ratkaisemalla pulmia ja tehtäviä. Kaikki liittyy kaikkeen, kaikki voi olla tärkeää. Käytä esim. paperia ja kynää sekä kuvakaappauksia muistaaksesi tärkeitä tietoja. Jos et ehdi pelin loppuun asti voit palata myöhemmin viikon aikana jatkaaksesi siitä mihin jäit!

Kun uskot ratkaisseesi koko mysteerin, kirjoita ratkaisusi paperille. Pari sanaa ei riitä – tehtäväsi on selvittää ja selittää koko arvoitus. Mitä oikein on tapahtunut? Onko joku syyllinen, ja jos on, niin kuka? Ja miksi?
Sinä olet tarinan etsivä, ja sinä sidot kaikki johtolangat yhteen ratkaisten muumion kirouksen arvoituksen. Jätä vastauksesi kirjaston 1. kerroksen infotiskin vieressä olevaan laatikkoon. Onnea matkaan!

Testaamme ensimmäistä kertaa ”The Case of the Mummy’s Curse” peliä isommalla pelaajajoukolla. Tekniikan kanssa saattaa olla monia ongelmia, mutta toivottavasti se ei haittaa pelaamisen iloa. Jos peli ei toimi juuri sinun mobiililaitteessa, voit ehkä pelata jonkun toisen kanssa tiiminä? Voit jättää mysteeripelin vastauslaatikkoon palautetta. Mikä toimi mielestäsi hyvin, mikä toimi vähemmän hyvin?