Oranssit päivät -kampanja näkyy pääkirjastossa

Naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen väri on oranssi. Oranssi väri symboloi toivoa tulevaisuudesta, jossa elämä ilman väkivaltaa on jokaisen oikeus. Miljoonat naiset ovat osallistuneet maailmanlaajuiseen #metoo-kampanjaan ja tuoneet esiin naisiin kohdistuvan seksuaalisen häirinnän ja väkivallan valtavat mittasuhteet. On aika kuulla heidän viestinsä.

Sunnuntaina 25.11. vietetään naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää. Tunnustetaan yhdessä väriä! Osallistumalla Oranssit päivät -kampanjaan 25.11.–10.12. kerrot, että olet naisten puolella.

UN Women työskentelee tukijoineen naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Vaikutamme lainsäädäntöön ja tarjoamme palveluja ja suojaa väkivaltaa kokeneille naisille ja tytöille, jotka ovat erityisen haavoittuvassa asemassa.

Pääkirjaston edessä olevat puihin on ripustettu kampanjaan liittyviä riippukeinuja. Ala-aulassa on Oranssi päivään liittyvä kartta, johon asiakkaat voivat merkitä turvallisia ja turvattomia paikkoja, Samassa yhteydessä voi halutessaan jättää kirjallisesti kertomuksia omista kokemuksistaan.  Kartta on paikalla 10.12.2018 saakka.

#oranssitpäivät #orangetheworld #16Days #metoo

den 26 november 2018