Oss håller inga bojor, oss binder inga band!

På långritt i 1920-talets Europa med Linde Klinckowström-von Rosen.

Boken berättar historien om Linde och Castor. Linde var den högadlige fröken Ebba Astrid Beate-Sophie Axelsdotter Klinckowström, född 1902 på Stafsunds gård i Sverige. Castor var hennes blonda (isabellfärgade)  häst, stora kärlek och resekamrat på långfärder genom Europa. Första långritten togs 1928 och målet var Paris. Några år senare rider de till Rom, och sedan till Belgien, Ungern, Tjeckoslovakien, Polen.
Linde är en fascinerande modern kvinna på 20-talet, fri från korsett och långa kjolar, modig och självständig. Ensam med sin trogna kavaljer Castor rider hon genom Europas landsbygd och städer, allt som behövdes var ”packningen i fyra av franska arméns sadelpackfickor”, t. ex. klänningar som behövdes:  ”på vintern en tjock ylletrikåklänning som inte skrynklar sig, samt en lätt av muslin, på sommaren en blommig sidenklänning där inte skrynklorna syns, allt i så enkel modell och så litet tyg som möjligt”. 
Lindes syster Thora, gift med konstnären Nils von Dardel, bor i Paris och via henne kommer Linde in i konstnärskretsar  och träffar bl.a. Picasso, Modigliani, Léger.  Adliga rötter och kontakter öppnar för henne portar till lyxiga slott, ridsportintresset garanterar sällskap av galanta kavalleriofficerare. Hon blir bjuden på åttarättersmiddagar  – men det händer att hon  övernattar med  Castor i spiltan och äter samma  kli och morötter som hästen.