Päiväkodeille ja perhepäivähoitajille

Kirjastokäynnit, satutuokiot, esikoululaisten opastuspaketti

Tiedote 29.10.2020: 

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ryhmät voivat taas vierailla kirjastossa! Tervetuloa siis kirjastoon! Alkusyksyiseen tapaan edellytämme kuitenkin ryhmiltä ajanvarausta ennakkoon, näin vältetään ryhmien päällekkäisyys ja säilytetään riittävä koronaturvallisuus.

Muistathan, että ryhmät voivat vierailla kirjastossa myös varsinaisen aukioloajan ulkopuolella. 

Totuttuun tapaan keräämme ryhmille myös aineistopaketteja. Muistathan tilata myös aineistopaketit etukäteen hyvissä ajoin ennen ajankohtaa, jolloin tarvitset sen.   

Ota reippaasti yhteyttä lähimpään kirjastoosi!

Kirjastokäynnit, satutuokiot, esikoululaisten opastuspaketti

Päiväkotien ja perhepäivähoitajien ryhmät ovat aina tervetulleita kirjastoon. Käyntiaika kannattaa varata etukäteen, jos haluat ohjatun käynnin tai käynnin kirjaston normaalien aukioloaikojen ulkopuolella. Mahdollisuuksien mukaan kirjastokäyntiin voidaan sisällyttää myös satutuokio. Päiväkodit ja perhepäivähoitajat voivat varata ryhmilleen vakituisen kirjastoajan pääkirjastosta tai jostakin lähikirjastosta kerran viikossa tai harvemmin. Kirjastossa järjestetään paljon tapahtumia ja ohjattuja hetkiä, joihin päiväkoti- ja perhepäivähoitajaryhmät ovat tervetulleita.  Tapahtumista ilmoitetaan kirjaston verkkosivuilla. Mahdollisuuksien mukaan tapahtumista tiedotetaan myös suoraan päiväkodeille ja perhepäivähoitajille.

Jos haluat tulla lapsiryhmän kanssa kirjastoon, ota yhteys pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolle (puh. 06 325 3545) tai omaan lähikirjastoosi

Esikoululaisille

Kaikille Vaasan esikoululaisille kirjasto tarjoaa kirjasto-opastuksen, jossa lapset tutustuvat tarinan kautta kirjastoon ja sen palveluihin. Tarina kerrotaan suurten kuvien avulla. Tarina on ammattilaisten kirjoittama ja kuvittama. Esikoululaisten opastuspaketti voidaan toteuttaa kaikissa kaupunginkirjaston toimipisteissä, mutta kirjaston henkilökunta voi myös vierailla esikoulussa.

Esikoululaisten kirjasto-opastuksista huolehtivat pääsääntöisesti kirjastopedagogit Leena Seppänen (suomenkieliset ryhmät) ja Anna-Maija Koskimies (ruotsinkieliset ryhmät). Kun haluat varata kirjasto-opastuksen esikouluryhmällesi, voit ottaa yhteyttä kirjastopedagogeihin tai pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolle (puh. 06 325 3545) tai omaan lähikirjastoosi.

Leena Seppänen

leena.seppanen@vaasa.fi     

040  6279 733

Anna-Maija Koskimies

anna-maija.koskimies@vaasa.fi

040 6476995