Punaisen sään tiikerit

Taitava sukupolviromaani sodan jälkeisestä Amerikasta

Punaisen sään tiikerit kertoo serkusten, Helenan ja Nickin, monimutkaisesta ystävyydestä. Tytöt ovat toisaalta parhaat ystävykset, toisaalta heidän suhdettaan varjostaa kateus ja varakkuuserot. Toisen maailmansodan päättymisen jälkeen molemmat menevät tahoillaan naimisiin hyvin erilaisten miesten kanssa ja muuttavat eri puolille maata. Molemmat kohtaavat avioliitoissaan ongelmia, jotka heijastuvat myöhemmin myös heidän lastensa elämään.

Serkukset ovat palanneet aina viettämään kesää yhdessä, sukunsa vanhalle huvilalle Martha’s Vineyardiin. Erityisen käänteentekevä muodostuu kesästä, jolloin serkusten lapset Daisy ja Ed ovat 12-vuotiaita. Kesä on painostavan kuuma ja kun lapset löytävät lähimetsästä ruumiin, tunnelma tiivistyy entisestään. Välienselvittelyä ja ilmapiirin puhdistamista ei voi enää välttää.

Punaisen sään tiikerit on hienosti kirjoitettu polveileva aikakausiromaani. Tarina etenee kahden sukupolven äänien kertomana. Ääneen pääsevät serkukset, heidän miehensä ja lapsensa. Rikkinäisten ihmisten luonne-erot nousevat esiin kuumissa kesälomissa, niiden salaisuuksissa, valheissa ja puutarhajuhlissa coctaileineen.