Regionlån

Du kan beställa material som finns i Fredrikabiblioteken som regionlån. Följande bibliotek tillhör Fredrikabiblioteken: Jakobstad, Korsholm, Korsnäs, Kristinestad, Kronoby, Larsmo, Malax, Nykarleby, Närpes, Pedersöre, Vörå.

SÖK i Fredrikabiblioteken

Ett regionlån kostar 2 euro.

Transporten av regionlån sker på tisdagar och torsdagar

Beställningsblankett

  Sökanvisningar

  Skriv in de(t) ord du vill söka på i sökrutan i Vasa stadsbiblioteks webbibliotek. Klicka på Enter eller på förstoringsglaset till höger om sökrutan.

  Under sökrutan syns nu tre flikar, välj fliken Externa söktjänster. Välj Fredrikabiblioteken.

  Om de ord du sökt på inte ger några sökträffar i Fredrikabiblioteken är länken till Fredrikabibliotekens webbibliotek grå och du ser en nolla inom parentes.

  Om dina sökord ger träff i Fredrikabiblioteken ser du träfflistan. Du kan välja att sortera på språk eller materialtyp om du vill.

  Klicka på det verk som du söker efter. Under rubriken ”Finns i” ser du i vilka bibliotek verket finns. Klicka på bibliotekets namn för att se om verket finns i hyllan eller om det är utlånat samt om det finns en reservationskö.

  Klicka på webbläsarens bakåtknapp för att återvända till Vasa stadsbiblioteks webbibliotek.

  Om du vill beställa ett regionlån skall du fylla i beställningsblanketten och trycka på knappen Sänd. Blanketten hittar du under punkten Regionlån under fliken ”Att använda biblioteket” i menyn.

  Då regionlånet har anlänt till Vasa stadsbibliotek får du ett ankomstmeddelande antingen som e-post, textmeddelande eller brev.

  Förnya ett regionlån

  Ditt regionlån syns bland dina lån i vårt webbibliotek. Klicka på ”Låna om”. Personalen ser då att du önskat att förnya ditt regionlån och tar kontakt med det långivande biblioteket. Först därefter matas den nya förfallodagen in i vårt bibliotekssystem och du ser den också när du loggar in på Egna sidor i webbiblioteket. Om det inte är möjligt att förnya regionlånet tar vi kontakt med dig.

  Det går även bra att förnya regionlånet via e-post, kaukopalvelu@vaasa.fi eller per telefon, ring 06-325 3560.