Ruumis kirjastossa – Murha ratkaistu!

Pääkirjastolla selvitettiin Taiteiden yönä leikkimielistä murhamysteeriä.

Pääkirjastolla selvitettiin Taiteiden yönä leikkimielistä murhamysteeriä. Komisario Olavi Vargforsin johtama poliisikuulustelu houkutteli paikalle suuren joukon vaasalaisia harrastelijaetsiviä: Hyde Parkissa järjestettyjä kuulusteluja seurasi noin sata kävijää. Tehtävänä oli kuulustelun ja muiden vihjeiden avulla päätellä, kuka lukupiirin jäsenistä syyllistyi kirjastonhoitajan murhaan.

Mysteerin ratkaisuja jätettiin vastauslaatikkoon yhteensä 53. Selväksi pääepäillyksi nousi kaupunginjohtajan rouva Elisabeth Ruusuvuori, mutta monet veikkasivat murhaajaksi myös postivirkailija Sini Saukkoa ja opettaja Onerva Vuorisaloa.

Mysteerin oikea ratkaisu eli murhaaja on Elisabeth Ruusuvuori. Kaikkien mysteeriin vastanneiden kesken on arvottu uutuusdekkareita. Voittajille ilmoitetaan palkinnoista.

Murhamysteerin järjestivät kirjaston dekkarilukupiiri ja Suomen kirjastomuseo.

Kiitos kaikille osallistuneille!

Murhamysteerin yleisövastaukset

"Kuka on mielestäsi murhaaja?"

Kaupunginjohtajan rouva Elisabeth Ruusuvuori 27

Postivirkailija Sini Saukko 10