Sa Dingding: Harmony

Pirteää poppia kaukaa idästä

Sa Dingding on kiinalainen kansanmusiikin esittäjä, laulaja ja lauluntekijä. Hän on osin mongolialaista syntyperää ja laulaa monella kielellä, kuten mandariinikiinaksi, sanskriitiksi ja tiibetiksi sekä itse keksimällään kielellä. Hän myös soittaa perinteisiä soittimia kuten guzhengiä ja mongolaialaista hevosenpääviulua.

 Ensilevynsä Sa julkaisi v 2001, 18-vuotiaana, Harmony on hänen kolmas levynsä. Musiikissa kuuluu itäaasialainen perinne, mutta sitä on käsitelty new agen ja popin hengessä. Useat kappaleista sopivat hyvin myös tanssittaviksi, kuten avausraita Ha Ha Li Li, jonka sanoitus perustuu vanhaan kiinalaiseen luomismyyttiin, toiset taas toimivat parhaiten rennon seurustelun ja oleskelun taustamusiikkina, näin esimerkiksi Yun Yun Nan Nan, joka on laulettu Sa Dingdingin omatekoisella kielellä.

Tekstiliitteen avulla voi nauttia myös laulujen kauniista sanoituksista, jotka on painettu siihen englanniksi. Sa Dingdingillä on pehmeä ja herkkä ääni, jota taustat hyvin tukevat. Harmony sisältää nimensä mukaisesti harmonisen lempeää ja kaunista musiikkia, mutta sen yleistunnelma on silti pirteä ja iloinen. Perinnevaikutteistaan huolimatta kutsuisin sitä mieluiten popiksi. Mukava ja piristävä levytuttavuus.