Stylesin tapaus

Tästä kirjasta alkaa rakastetun Hercule Poirotin tarina.

Stylesin tapaus (The Mysterious Affair at Styles) on Agatha Christien ensimmäinen romaani. Se julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1920, viisi vuotta myöhemmin, kun kuusi eri painotaloa oli hylännyt sen osaltaan.

Kirjassa hyväuskoinen ja hieman hömelö Kapteeni Hastings lepuuttelee sodanjälkeisiä hermojaan kartanossa, jossa tapahtuu murha. Yrityksistään huolimatta murhan selvitys ei näytä etenevän vain Hastingsin harmaiden aivosolujen avulla, joten hän kutsuu paikalle kyseisistä aivosoluistaan tutun Hercule Poirotin – ja tapaus alkaakin pikkuhiljaa selvitä.

Romaanin tapahtumapaikkana on Styles Court Essexissä, jossa koko talo herää eräänä yönä kartanonrouva Emily Inglethorpin kuolonkoreisiin. Kukaan ei kuitenkaan pääse auttamaan häntä sisältä lukittuun huoneeseensa, joten myrkkynä käytetty strykniini tekee tehtävänsä.

Ensimmäisenä epäillään tietenkin aviomiestä, sitten poikapuolta. Sen jälkeen erinäiset todistehippuset ja huonot välit kohdistuvat useampaankin henkilöön, mutta Poirotilla on punainen lanka hallussa.

Seuraa Poirotia hänen jalanjäljissään ja selvitä tämä rikos!

Audience:

Tags:

Review by: Eeva Keski-Saari Monday, September 15, 2014