Biblioteket tipsar om sportdokumentärer i streamingtjänsten Viddla

Messi, en dokumentär som skildrar den argentinske fotbollsspelaren Lionel Messis liv från barndomen till idag. I filmen berättar lagkamrater, tränare och journalister om Messis resa. 7,3/10 IMDb.

Selänne, dokumentären om Finlands genom tiderna bäste hockeyspelare. Intervjuer med familj, kollegor och Selänne själv ger en närmare inblick i denna legendars liv. IMDb 7,2/10.

Tyson, dokumentären om tungviktsboxaren Mike Tyson skildrar hans uppgång och fall. IMDb 7,5/10.

Kung Litmanen, dokumentären om Jari Litmanen som varje vän av finländsk fotboll måste se. Arto Koskinen har regisserat och IMDb poängen är 7,6/10.

Dokumentären Barca Dreams är berättelsen om FC Barcelona, en av världens största fotbollsklubbar. Vi får möta legendarer som  Guardiola, Cyuff, Maradona, Ronaldinho och Messi. IMDb 7,3/10.

Om du inte tidigare lånat filmer från streamingtjänsten Viddla, se närmare anvisningar här. För att låna filmer behöver du endast bibliotekskortets nummer och PIN-kod.

Skrivet av: Anna Pakka den 13 maj 2020