E-tidningstjänst Flipster på försök vid Vasa stadsbibliotek 13.4.-8.5.

Kunder som besöker Vasa stadsbibliotek kan under tiden 11.4-9.5 bekanta sig med Flipster-e-tidningstjänst där man kan läsa olika engelskspråkiga nättidskrifter avgiftsfritt.

Under pilotförsöket har kunderna fri tillgång till allt innehållsligt material. Man kan ta del av innehållet i tidskrifter med Flipster-applikation, egen dator eller smarttelefon. Inloggningen sker antingen via en IP-adress eller med bibliotekskortnummer, närmare anvisningar fås på biblioteken eller på bibliotekets webbsidor.

Servicen tillhandahåller engelskspråkiga tidskrifter inom musik, idrott, handarbete, bilsport, trädgårdsskötsel samt andra teman inom hobbyer och olika vetenskapsområden. Servicen erbjuder även tidningar riktade till barn och unga. En och samma tidning och dess nummer kan samtidigt läsas av flera användare. Det går även att spara tidningen i den mobila utrustningen för senare läsning.

Snabbguide

I biblioteket hittar du Flipster här.

På distans hittar du Flipster här.

Ladda ner Flipster App.

Sök efter Vasa stadsbibliotek.

Välj länken Patron-ID som finns under de två inloggningsfälten.

Skriv därefter in bibliotekskortets nummer i inloggningsfältet.

Skrivet av: Virva Soikkeli den 13 april 2018