Landskapsbiblioteksblogg 2/2015

Här kommer nyheter från landskapsbiblioteket.

Personalen

Birgitta Auréns tjänst fick äntligen lediganslås. Och vi hoppas det kommer ansökningar även från landskapsbiblioteksområdet! Ansökningstiden går ut 29.5 och därefter följer intervjuer och behandling i stadsstyrelsen. Vi hoppas att vi har en ny och bra kultur- och bibliotekschef i höst.

Biblioteksfunktionär Solveig Oldenburg går i pension 1.8. Solveig har jobbat på många avdelningar, de senaste åren på Roparnäs anstaltsbibliotek och i bokbussen.

Webbiblioteket

Vi har haft stora problem med hur webbiblioteket fungerar. Informationssökningen har inte fungerat som sig bör. Vi hoppas problemen löses snart, och att inga nya dyker upp.

Vasaensiskunskap på nätet

På hösten skall vi publicera en webbplats där vi samlar hembygdsmaterial för våra kunder. På webbplatsen kommer det att finnas bl.a. temapaket om lokala märkespersoner och författare, gamla värdefulla böcker i digital form, samt bilder av gamla postkort, som inte längre är upphovsrättsskyddade, t.ex. gamla villor från vasatrakten intresserar våra kunder.  Webbplatsen skall utvecklas och upprätthållas kontinuerligt.

Evenemang

På bibliotekets gårdsplan ordnas  27.5  trädgårdsmarknad i samarbete med Marthaföreningen.

Planeringen av Konstens natt är i full gång. I år fokuserar vi på barn och ordnar olika slags program t.ex. pyssel och musik samt rundvandring i biblioteket. Konstens natt firas 6.8.2015

Vi har skaffat en bibliotekscykel som används vid olika evenemang och när vi ordnar pop-up tillfällen.  Frampå cykeln finns en stor transportbox så att man händigt kan ta med sig biblioteksmaterial.

Skrivet av: Bibliotek den 12 juni 2015