Feasta Club: Rudi & co

13 december torsdag 2018
2018-12-13 till 2018-12-13.
Plats Huvudbiblioteket

Feasta Club-kvällarna avslutas för i år med Vasabandet Rudi & co som uppträder i stadsbibliotekets Dramasal torsdag 13.12. Club-kvällen inleds klockan 18 och är gratis.

Fastän Rudi & co är en ny sammansättning, ingår där många redan från tidigare bekanta musiker: Tero Iijalainen, bas, Mika Cibulka, violin samt Rudi Lukkarinen, akustisk gitarr och sång.

Musikerna har varit med i många grupper med olika stilar. Cibulka har erfarenhet både av stadsorkestern och av rockmusik. Lukkarinen har börjat med att spela folkmusik, och efter det övergick han till rock’n’roll och punkrock och nu har han igen återvänt till sina rötter folkmusiken. Lukkarinen har spelat i grupperna Ratsia och Rudi, som båda spelade in bl.a. hitlåtarna ”Lontoon skidit” samt ”Taivas saa odottaa”, som också spelats in av gruppen Yö.

Under kvällen får vi höra några låtar från  Lukkarinens gamla grupper, men i huvudsak består kvällens program av Lukkarinens egna nya låtar.