Feasta Clubi: Esa Kuloniemi

Arrangemang

På Feasta Club-kvällen i stadsbibliotekets Dramasal står på torsdag 29.11 Esa Kuloniemi i tur, han kommer att spela och berätta om roots-musik. Club-kvällen inleds klockan 18 och är gratis.

Esa Kuloniemi är gitarrist och har under en lång tid varit Yles bluesmusikredaktör, sedan år 1986 har han också gjort olika blues- och rotmusikprogram.

Kuloniemi har åkt runt och uppträtt med sitt band Honey B & T-Bones sedan början av 1980-talet. Han var med och grundade instrumentalbandet The Hypnomen, har spelat i Tuomari Nurmios Hunajaluut och medverkar i olika sammansättningar tillsammans med den andra finländska bluesauktoriteten Dr. Helander.

Kuloniemi har översatt ett stort antal biografier om afro-amerikansk musik till finska och har skrivit två böcker: Go Go Shoes – Honey B & T-bonesin tarina 1982‒2002 (LIKE 2002) och The Renegades – Luopiotarina (LIKE 2017).

Evenemang är på finska. Välkommen!