Musik & Talang: Heikki Kossi

Arrangemang

Heikki Kossi är vårt lands mest kända foleyartist. Han började som ljudplanerare inom filmbranschen år 2001, men efter ett par år var det bara foley som gällde. I sin studio i Karleby skapar han ljudeffekter till både inhemska och utländska filmer. Förra året arbetade han på filmen Skywalker Ranch med regissören George Lucas och ljudplaneraren och kompositören Peter Albrechtsen och andra filmer han har jobbat med är till exempel Sofia Coppolas The Beguiled (2017), The Little Prince (2015) och Hymyilevä Mies (2016). År 2017 belönades han med den ärorika utmärkelsen statspriset i filmkonst.

Kossi föreläser på finska och/eller engelska beroende på publikens språk

Fritt inträde. Föreläsningarna är en del av musikevenemanget Musik & Talang som ordnas 20-22 september. Bektanta dig med festivalprogrammet på musiktalang.fi