Professori Vesa Vares: Suomi Yhdysvaltain ja Yhdysvallat Suomen politiikassa

28 november torsdag 2019
2019-11-28 till 2019-11-28.
Plats Huvudbiblioteket

I år firar vi 100-årsjubileum för USA: s och Finlands diplomatiska förbindelser.  Fotografiutställningen ”100 years of Finland-US diplomatic relations” berättar om både officiella möten för 100-åriga diplomatiska förbindelser och våra lands gemensamma historia inom idrott och kultur. Utställningen belyser de stora och små stunder som har format Finlands och USA: s historia. Utställningen är på huvudbiblioteket i november.

Utställningen åtföljs av en offentlig föreläsning av Vesa Vares, doktorand, professor i politisk historia och professor vid Åbo universitet. Vares håller föreläsningen Finland i USA och USA i finsk politik från Finlands självständighet till denna dag i huvudbibliotekets Drama-sal torsdagen den 28.11 kl. 18.00-19.30.

Gratis entré till föreläsningen. Föreläsningen är på finska. Välkommen!