Tiina och Marko Hautala i Dramasalen

Arrangemang

Skräck, vålnader och mera!

Årets Vaasan Jaakkoo-pristagarna Tiina och Marko Hautala i huvudbibliotekets Drama-sal 11.12 kl. 18. Intervjuare: Anna-Leena Ekroos.

Evenemanget är finskspråkigt.

Fritt inträde. Välkommen!

Tiina Hautala on tietokirjailija, jonka teksteissä yhdistyvät paikallishistoria, luonto ja mystinen tarinaperinne. Hänen kirjoissaan on tutustuttu aiemmin maailmanperintösaaristoon sekä Vaasan ja Pohjanmaan aavetarinoihin. Uusimmassa kirjassa ”Hotellien henget” (Haamu 2017) matkataan ympäri Suomea. Tiina Hautala on myös perustanut Haamu Kustannuksen, joka julkaisee kummitusaiheista kaunokirjallisuutta kaiken ikäisille.

Marko Hautala on psykologisen kauhun mestari, joka pelkää pimeää. Hautalan tekstit viehättävät lukijoita yli genrerajojen. Kirjojen tarinat sijoittuvat usein Vaasaan tai lähiseudulle. Viimeisimmän romaanin ”Kuiskaava tyttö” (Tammi 2016) tapahtumapaikkana ovat Vanhan Vaasan rauniot. Uusin julkaisu on pelkästään äänikirjana toteutettu riivaustarina ”Isä Malakain silmät” (Storytel 2017). Parhaillaan Marko Hautala työstää romaania, joka liittyy Leväluhdan muinaisjäännöksiin.