Jan Bruuns utställning ”New Life”

Utställning

01 oktober måndag
31 oktober onsdag
2018-10-01 till 2018-10-31.
Plats Aulan Huvudbiblioteket

I huvudbibliotekets nedre aula finns hela oktober Jan Bruuns utställning ”New Life”. Utställningen består av akrylmålningar gjorda av Jan, som bor i Vasa men kommer ursprungligen från Danmark. Hans stil kan beskrivas som abstrakt och surrealistisk. Jan diagnostiserades med Parkinsons sjukdom år 2009, men detta har inte hindrat hans passion för målandet. Förutom att måla njuter den levnadsglada Jan av att träffa människor och musik, när han målar lyssnar han ofta på till exempel Elvis eller Frank Sinatra.

Jan hoppas att utställningen ska inspirera andra människor med motoriska sjukdomar att skapa konst som hobby. Jan vill berätta att även om man har olika begränsningar i livet, så betyder inte detta att man inte kan hitta ett trevligt fritidsintresse. Njut av utställningen!