Avvikande praxis i biblioteken 1.6–30.8.2020 (uppdaterat 13.8.)

Allmänt:

• Kom inte till biblioteket om du är sjuk. Kom ihåg att hosta eller nysa i ärmen.
  • Sköt om din handhygien antingen genom att tvätta händerna på toaletten eller genom att använda handdesinfektionsmedel, som finns tillgängligt i biblioteket.
  • Uträtta dina ärenden snabbt vid kundbetjäningsdisken så att köer inte bildas.
  • Vi rekommenderar betalning med kort, så vi önskar att du betalar med kort, inte med kontanter.
  • Alla utställningar har inhiberats. Några barnevenemang kommer att ordnas under sommaren.
  • I biblioteken har föremål, som många rör vid tagits ur användning, t.ex. leksaker, pussel och brädspel för barn.
  • Biblioteket tar inte emot gruppbesök.

Lokaler:

• Läsplatsernas antal har minskats så att du kan hålla distans till andra kunder också då du läser.
  • Mötesrummet Essä, läsrummet Toivo och Makerspace kan inte bokas eller användas.
  • Barnavdelningens sago- och spelrum i huvudbiblioteket kan inte användas.
  • De meröppna bibliotekens självbetjäningstid åter i bruk från 3.8 2020. Bokbussen Rölli kör inte under sommaren. Huvudbibliotekets nyhetsområde är stängt under veckosluten. Se sommarens öppettider.

Apparater:

• Kunddatorernas placering har ändrats så att du kan hålla distans till andra kunder. Bredvid datorerna finns handdesinfektionsmedel. Kom ihåg att desinficera händerna innan du använder datorn.
  • Kunderna använder alla apparater självständigt. Bibliotekspersonalen kan ge råd hur du använder datorer, printrar eller låneautomater, men står inte bredvid dig och hjälper.
  • Bredvid låneautomaterna finns handdesinfektionsmedel. Kom ihåg att desinficera händerna innan du använder automaten.
  • Huvudbibliotekets kopieringsmaskin/skanner är inte i bruk. Det är möjligt att skriva ut från datorerna.
  • Läsapparaten för mikrofilmer kan reserveras och användas vardagar kl. 9.00-11.00 och 12.00-14.00, från och med 13.7. Reservera mikrofilmsrummet genom att ringa till Nyhetsområdet (06-325 3588). Endast en person åt gången får vistas i rummet.
  • Huvudbibliotekets digitalpiano och elgitarr är inte i bruk och hörlurar kan inte lånas.

Vad kan du göra i biblioteket?

• Välkommen att låna! Till ditt förfogande står en stor samling böcker, filmer, tidningar, musik och motionsredskap. Lån kan förnyas 5 gånger och hämttiden för reserverat material är 7 dagar.
  • I biblioteket kan du fördriva tiden, söka efter material, använda datorer eller läsa tidningar. Kom ihåg att hålla distans till personalen och andra kunder.
  • Det omfattande e-materialet står fortsättningsvis till ditt förfogande. Du kan låna ljudböcker, e-böcker eller filmer med ditt bibliotekskort.

Välkommen till biblioteket!

den 29 maj 2020