Flera användarlicenser till musiktjänsten Naxos

Har du blivit avvisad då du försökt lyssna på musik i Naxos Music Library eller Naxos Music Library Jazz, på grund av att alla licenser varit upptagna? Biblioteket har nu goda nyheter! Vi har köpt in flera användarlicenser till båda musiktjänsterna och det är nu lättare än någonsin att lyssna till musik på nätet.

Naxos erbjuder förutom klassisk musik också filmmusik och folkmusik samt äldre blues och jazz.

Utbudet växer hela tiden. I Naxos Music Library Jazz finns en samling på flera tusen skivor från olika tidsepoker inom jazzen.

För att logga in till tjänsten behöver du ett bibliotekskort. Mata in bibliotekskortets nummer utan mellanslag i nummerfältet och klicka på login-knappen. Följ tjänstens egna direktiv, som är på engelska.

Biblioteket i Sastamala har gjort en videohandledning på finska för hur man loggar in till Naxos streamingtjänsten med sitt bibliotekskort. Samma standardinloggning till Naxos gäller även för Vasa stadsbibliotek.

den 20 april 2020