Hela folket läser 4.-24.2 2019

Februari är rätt tid för att prova på e-läsning och göra det tillsammans med hela vänkretsen. Biblioteken och förlagen erbjuder samtidigt läsning för såväl vuxna som barn och ungdomar både på svenska och finska. Böckerna i Hela folket läser kampanjen är:

1. Palviainen, Jukka-Pekka & Rönns, Christel: Allu ja salaperäinen opettaja (WSOY)
  2. Vasantola, Satu: En palaa takaisin koskaan, luulen  (Tammi)
  3. Erlandsson, Karin: Pärlfiskaren  (Schildts & Söderströms)
  4. Frantz, Eva: Sommarön (Schildts & Söderströms)
  5. Teir, Philip: Så här upphör världen (Schildts & Söderströms)

I kampanjen ingår för första gången också en e-ljudbok:

1. Erikson, Thomas: Idiootit ympärilläni - Kuinka ymmärtää muita ja itseään  (Atena)

Kampanjböckerna hittar du fr.o.m. den 4. februari i de allmänna bibliotekens gemensamma e-bibliotek på adressen ekirjasto.kirjastot.fi/sv . I eBiblioteket hittar du också annat att läsa, se och höra på.

Du kan också läsa böckerna via ditt eget biblioteks webbplasts eller i Ellibs-appen (som kan laddas ner från appbutiken i din telefon) på samma sätt som en vanlig webbsida eller ladda ner böckerna på din egen dator, surfplatta eller smarttelefon. Du behöver inte hålla reda på återlämningsdatumet, eftersom böckerna returneras automatiskt då lånetiden tagit slut.

Så här deltar du i kampanjen Hela folket läser

För att låna böckerna behöver du bara ditt eget biblioteks lånekort, nätförbindelse och en apparat lämpad för läsning. Du kan låna böckerna under hela kampanjen den 4.-24.2 2019.

den 28 januari 2019