Kampanjen Orange Day syns i huvudbiblioteket

Färgen orange är mot våld riktat mot kvinnor. Den orangea färgen symboliserar hopp om en framtid, där alla har rätt till ett liv utan våld. Miljoner kvinnor har deltagit i den globala #metoo-kampanjen och lyft fram den enorma omfattning av sexuellt ofredande och våld som riktas mot kvinnor. Det är dags att höra deras budskap.

Söndag 25.11 ordnas dagen mot våld mot kvinnor. Vi skall tillsammans bekänna färg! Genom att delta i kampanjen Orange Day 25.11-10.12, visar vi att vi är på kvinnornas sida.

I träden framför huvudbiblioteket har hängmattor som hör till kampanjen hängts upp. I nedre aulan finns en karta som hör till Orange Day. På kartan kan kunderna märka ut platser som är trygga eller otrygga. Här kan man också skriva ner sina egna erfarenheter och dela med sig till andra. Kartan finns framsatt till 10.12.2018.

#oranssitpäivät #orangetheworld #16Days #metoo

den 26 november 2018