Skattjakten är sommarens läskampanj!

Skattjakten är en läskampanj riktad till barnfamiljer och skolbarn. Skattjakten inleds måndagen den 1.6 och fortsätter till slutet på augusti.

Hämta ett Skattjaktspass från ditt bibliotek eller printa ut från denna nyhet. Passet innehåller instruktioner, uppgifter och lästips med somriga böcker för olika åldrar. Litteraturlistan ska användas enbart som tips, det är fritt fram att läsa andra böcker och lyssna på ljudböcker för att lösa uppgifterna. Passet innehåller sex stycken uppgifter, man hoppar fram på en spelplan på olika stenar som man färglägger när man utfört uppgifterna. När du gjort alla uppgifter ta med passet och visa det för personalen på biblioteket. Du får då en egen figur att färglägga och sätta ombord på ett skepp som finns uppsatt i biblioteket. 

Skattjaktspass fås från biblioteket eller kan printas ut här på svenska, finska, engelskaryska, estniska, arabiska och samiska. Skattjakten har skapats av Seinäjoki stadsbibliotek som har ett riksomfattande specialuppdrag att stöda barn och ungas läsande och läskunnighet genom biblioteken. Skattjakten får användas av alla bibliotek i Finland.